Spoštovane članice in člani društva DCM-SVS,

Ponovno vas vabimo na letošnjo strokovno ekskurzijo, ki bo na Hrvaškem. V prilogah lahko najdete prijavnico in program ekskurzije ter opis gradbišča.

PISMENE PRIJAVE se sprejemajo na naslov KONDOR Turistična agencija, d.o.o., Jezdarska 8B, 2000 Maribor ali po elektronski pošti kondor@siol.net najkasneje do NEDELJE, 15. AVGUSTA 2021 oz. do zasedbe mest. Dodatne informacije lahko dobite po telefonu 041 615 349 (Rudi Petrej).

PROGRAM POTOVANJA

Odhod iz Maribora: četrtek, 7. 10. 2021

Čas potovanja: 4 dni

Prihod v Maribor: nedelja, 10. 10. 2021

1.dan (četrtek, 7.10.2021) MARIBOR – ZAGREB – ŠIBENIK

Zgodaj zjutraj odhod modernega turističnega avtobusa iz Maribora. Vožnja mimo Ptuja, čez mejni slovensko-hrvaški prehod in dalje mimo Zagreba in Karlovca do narodnega parka KRKA (zajtrk na poti). Sprehodili se boste po največjem kompleksu slapov Skradinski buk, uživali v lepi prirodi, …. Po ogledu vožnja v ŠIBENIK, nastanitev v hotelu in pred večerjo še ogled mesta. Večerja, nočitev.

2.dan (petek, 8.10.2021) ŠIBENIK – DUBOKA (PELJEŠKI MOST) – NEUM

Zajtrk. Vožnja po Makarski rivieri do kraja Duboka, kjer se že prične cestna infrastruktura do Pelješkega mostu. Naslednje ure so v okviru strokovne ekskurzije v celoti namenjen spoznavanju gradnje te daleč največje hrvaške investicije – opis gradbišča je priloga programa. Po ogledu vožnja do hotela, namestitev, večerja, nočitev.

3.dan (sobota, 9.10.2021) NEUM – MOSTAR – SARAJEVO

Po zajtrku vožnja do največjega in najpomembnejšega mesta v Hercegovini MOSTAR-ja. Panoramski in peš ogled mesta, ki po vojni s pomočjo Unesca počasi dobiva staro podobo: katedrala, bulevar, pravoslavna cerkev, znameniti kamniti mostarski most,… Nadaljevanje poti po dolini Neretve s postankom v Mostarski Bijeli in Konjicu za ogled Titovega bunkerja, zgrajenega v času med 1953 in 1979. Nadaljevanje do SARAJEVA, krožni ogled mesta – stavba »Oslobođenja«, Skenderija, Principov most, židovska sinagoga, Careva džamija…. peš pa boste spoznali mestno jedro, med drugim tudi »Baščaršijo«. Po ogledu nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4.dan (nedelja, 10.10.2021) SARAJEVO – ZAGREB – MARIBOR

Zajtrk. Vožnja do letališča in ogled dela podzemnega tunela in muzeja »Ratni tunel«. Tunel so v zadnji vojni uporabljali obkoljeni prebivalci Sarajeva za izhod na osvobojeno ozemlje in oskrbo s hrano in kurjavo. Še skok do toplic in klimatskega zdravilišča ILIDŽA. S fijakerjem se boste popeljali po aleji platan do »vrela« reke Bosne. Krajši postanek za ogled, kavico,… in vožnja proti domu. V Maribor boste prispeli v poznih večernih urah – precej zavisi od mejnih prehodov.

 CENA POTOVANJA: 390,00 EUR  (na osebo v dvoposteljni sobi)

V CENO JE VKLJUČENO: avtobusni prevoz, 3 x nočitev z zajtrkom in večerjo v hotelu 3*** oz. 4**** v Šibeniku, Neumu in Sarajevu, vsi ogledi po programu, v programu predvidene vstopnine (slapovi Krke, Titov bunker, tunel Sarajevo), vodstvo in organizacija potovanja.

DOPLAČILO: za enoposteljno sobo 90,00 EUR, riziko odpovedi 20,00 EUR, zavarovanje Coris.